Wilt uw bedrijf gaan voor gezond op het werk, maar weet u niet goed hoe te beginnen? Of organiseerde u al gezonde activiteiten, maar zijn ze nog geen onderdeel van het bedrijfsbeleid?

Dan kan Jobfit heel wat voor u betekenen: schrijf uw bedrijf nu in voor Jobfit, doe een analyse van uw voedings- en beweegbeleid, en ontvang informatie en bruikbare tools waarmee u meteen aan de slag kan.

jobfit

Over jobfit

Jobfit is een ondersteuningspakket voor bedrijven om acties, activiteiten of een project rond gezonde leefstijl op te zetten, te verbeteren en in hun beleid te verankeren. Elk bedrijf heeft een unieke startpositie, eigen wensen en behoeften voor een toekomstig gezondheidsbeleid. Daarom levert Jobfit diverse praktische tools aan managers, preventieadviseurs en hr-verantwoordelijken om minstens één stap vooruit te zetten met hun bedrijf.

Tools

Welke tools u gebruikt kiest u zelf. Deze aanpak maakt maatwerk mogelijk ongeacht uw budget. Jobfit en haar onderdelen zijn voor u uitgetest door 52 bedrijven uit de technologische industrie. Op die manier is de bruikbaarheid en dus ook het succes van het pakket geoptimaliseerd en klaar om te implementeren in andere industriële sectoren.

Het stappenplan

Het stappenplan is het kompas om werknemers te motiveren tot te ondersteunen in een gezonde levenstijl. Het helpt om op een planmatige manier te komen tot een duurzaam gezondheidsbeleid op vlak van voeding en lichaamsbeweging

Jobfit-formules voeding

om de aanbevelingen van de actieve voedingsdriehoek toe te passen op de samenstelling van het voedingsaanbod op de werkvloer zijn Jobfit-formules ontwikkeld. Ze helpen om het drankenaanbod stap voor stap evenwichtig samen te stellen. 

Takenprofielen en beweegcontexten

 Om op de werkvloer aanbevelingen van de actieve voedingsdriehoek met betrekking tot beweging te kunnen toepassen, werden verschillende takenprofielen geanalyseerd in functie van hun 'bewegingsvrijheid'. Door deze te koppelen met een beweegcontext wordt duidelijk op welke combinatie best in gezet wordt bij het beweegbeleid. Meer info

Fact-sheets

Hierin wordt aangegeven van welke voedings- en beweeginterventies aangetoond is dat ze daadwerkelijk leiden tot een positieve gedragsverandering bij werknemers

Lijftijd

de sensibiliseringscampagne van jobfit. Tijd nemen voor jezelf staat daarbij centraal omdat dit de belangrijkste drempel blijkt te zijn op weg naar leefstijl. 

Analyse instrument

Het invullen van het analyse-instrument geeft u een bedrijfsfoto van het huidige beleid op vlak van voeding en lichaamsbeweging

Jobfit door cateraars, leveranciers en dienstverleners op vlak van voeding en lichaamsbeweging

Kijk op www.gezondwerken.be voor een lijst van deelnemende dienstleveranciers.